Jaap Heij over Maudy 

'Reisfoto's die door Maudy zijn gemaakt, komen voort uit haar reislust en haar nieuwsgierigheid naar landen en plaatsen waar het leven anders is. Haar aandacht richt zich vooral op Aziatische en Arabische landen. In haar foto's zoekt ze niet de confrontatie, maar eerder wil zij door het vastleggen van een bepaalde sfeer uitdrukking geven aan het andere. Met aandacht kijkt ze naar de dingen. Het is niet het oordeel dat zij zoekt, het is het vastleggen wat haar trekt. Daarbij is het niet alleen het heden waar zij zich op richt. ook de historie van deze landen wil zij vastleggen omdat ze daarin de band ziet die de mensen in het heden verbindt met het verleden. 

Wat in haar foto's ook is terug te vinden, is het gegeven dat zij zich buitenstaander weet, maar tegelijkertijd zich verbonden voelt met wat zij ziet. 

Bij het maken van haar reisfoto's speelt de techniek van het fototoestel voor haar een ondergeschikte rol. Het is vooral het oog dat het beeld moet vinden wat zij wil fotograferen. zij noemt het toestel waarmee ze werkt dan ook een 'luiheidscamera'.'

Terug naar de foto's